Maadtoe

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

Anders Sunna och Michiel Brouwer

4 februari - 20 augusti 2017
I utställningen Maadtoe ger konstnärerna Anders Sunna och Michiel Brouwer sin bild av hur samerna har behandlats i nutid och dåtid. Verken berättar personligt och smärtsamt om en familjs öde, om samisk historia - och väcker frågor om svensk samepolitik och om rasism.

OM KONSTNÄRERNA BAKOM MAADTOE

Anders Sunna. Samisk bildkonstnär, född 1985 i Kiruna. Uppvuxen i Kieksiäisvaara, Sápmi, nu verksam i Jokkmokk. Utexaminerad från Konstfack 2009 och har gjort ett stort antalutställningar i Norden samt i Paris. Skildrar samiskt liv utifrån sina egna erfarenheter. Reser mycket i arbetet, föreläser också på konferenser runt om i Sverige tillsammans Michiel Brouwer.

Michiel Brouwer. Dokumentärfotograf. Född 1985 i Alkmaar, Nederländerna. Flyttade till Delsbo i Hälsingland när han var 3,5 år. Nu boende och verksam i Göteborg. Studier vid
Konstakademin AKV St. Joost i Breda, Nederländerna. Examen 2009 i documentary photography, med inriktning på analoga tekniker och storformat. Examensprojektet Lapponensis - om samer och svensk rasbiologi - fortsätter att växa.

 

Pressbilder

   
   

 

blog comments powered by Disqus