Lediga tjänster

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

 NEDAN ÅTERFINNS AKTUELLA TJÄNSTER PÅ LÄNSMUSEET

 

Murberget Länsmuseet Västernorrland söker IT-samordnare

Länsmuseet Västernorrland bevarar, utvecklar och tillgängliggör länets kulturarv och kulturmiljöer och är med friluftsmuseum och huvudbyggnad ett viktigt besöksmål i länet. Verksamheten är omfattande och den publika delen innefattar utställningar, program och pedagogisk verksamhet. Museet äger också stora föremålssamlingar och arkiv och bedriver ett aktivt digitaliseringsarbete. Museet står nu inför ett utvecklingsarbete för att bli framtidens länsmuseum – samtidsaktuellt och angeläget vill vi förmedla länets kulturarv. IT är en central och avgörande del i alla delar av verksamheten, och vi söker därför dig som vill bli vår nya IT-samordnare och som vill arbeta med oss i denna utveckling.

Arbetsbeskrivning

Som IT-samordnare är din roll är att stödja våra anställda vid användandet av IT-tjänster/system- och utrustningar. Du sköter användaradministration, allmän problemlösning och installationer av både IT och telefoni. Du förvaltar den gemensamma infrastrukturen, samtidigt som du proaktivt bidrar till IT-relaterade förbättringar som gynnar verksamheten i projektform. Du är med och organiserar inköp och genomför upphandlingar av tjänster och produkter i samråd med museiledningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Erfarenhet av praktiskt IT, t.ex. som IT-samordnare eller supporttekniker.

- Erfarenhet av aktuell teknik och den IT-miljö som används på museet, t.ex. Windows, Exchange, Active Directory, VMware, installationer, skrivare, backup, växelprogramvara, komponentbyten, etc.

- Bred kunskap om och intresse för datorer samt kunskap om både hård- och mjukvara.

- Teknisk utbildning inom IT.

- B-Körkort.

Övrig information

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är problemlösningsorienterad, analytisk, initiativrik och van att leda och strukturera ditt eget arbete. Du arbetar systematiskt och kan prioritera. Du är serviceinriktad och pedagogisk med social kompetens.

Länsmuseet strävar efter mångfald och jämställdhet och ser därför anställda med olika bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet som berikande för verksamheten.

 

Övrig information

Tillsvidareanställning heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Frågor om tjänsten besvaras av  länsmuseichef Jenny Samuelsson 070-3481601, jenny.samuelsson@murberget.se och nuvarande IT-samordnare Christian Bajomi 0611-886 68

Torbjörn Svaan 0611-88607 torbjorn.svaan@murberget.se

Facklig representant för SACO/DIK Johan Rinderheim, 0611-886 39 Johan.rinderheim@murberget.se

Facklig representant för Vision Berit Söderlindh Nordstrand 0611-886 54, berit.nordstrand@murberget.se

Facklig representant för Kommunal Anna-Karin Eriksson 070-585 59 17 anna-karin.eriksson@murberget.se

Ansökan skickas digitalt till hej@murberget.se och ska ha inkommit senast 2017-09-25. Ange ref.nr YLM 2017/147-16 på din ansökan. Vi undanber oss bestämt all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.