Lediga tjänster

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

Länshemslöjdskonsulent med textil inriktning

Vill du arbeta med utveckling av ett kulturområde med många beröringspunkter?

Länshemslöjdskonsulentverksamheten består av två heltidstjänster med hela Västernorrland som geografiskt arbetsområde. Samarbete över region- och nationsgränser förekommer också. Hemslöjd är ett av åtta prioriterade områden inom kultursamverkansmodellen. Hemslöjdskonsulenternas kulturpolitiska uppdrag finns beskrivet i den regionala kulturplanen. Hemslöjdskonsulenterna arbetar utifrån länets kulturarv med att initiera och driva utveckling av hemslöjd som levande kulturyttring, pedagogisk resurs, näring och som mötesplats över generations- och etnicitetsgränser. Arbetet sker ofta i samverkan med andra aktörer. Länshemslöjdskonsulentverksamheten är placerad vid Murberget, Länsmuseet Västernorrland i Härnösand.

Arbetsuppgifter
Arbetet sker både strategiskt och operativt genom projekt, workshops, utbildningar, fortbildningar, utställningar, pedagogiskt arbete, nätverksbyggen med mera. Arbetet är självständigt men bedrivs ofta i samverkan med en rad andra aktörer såsom slöjdare och andra kulturutövare, museipedagoger, föreningar, skolor, bibliotek, aktörer inom det civila samhället med flera. Länshemslöjdskonsulenterna ingår i regionens nätverk av kulturkonsulenter som gemensamt bevakar och driver utvecklingen inom det prioriterade området slöjd och kultur för barn och unga. Arbetsuppgifterna kan sammanfattas i att utifrån olika styrdokument relevanta för hemslöjdsområdet: Initiera, driva, möjliggöra och inspirera till utveckling; skapa och underhålla nätverk och plattformar; samverka brett.

Kvalifikationer

Du har:

  • examen från relevant högskoleutbildning
  • praktisk erfarenhet av och djup kunskap om hemslöjdsområdet
  • erfarenhet av projektledning
  • dokumenterad pedagogisk erfarenhet
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • god datorvana
  • körkort, då arbetet innebär resor inom och utanför regionen.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som arbetar självständigt och målinriktat. Du är kreativ, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Du har bra organisations- och kommunikationsförmåga.

Övrig information
Tjänsten är på 100 % tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer. 

Murberget strävar efter mångfald och jämställdhet och ser därför anställda med olika bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet som berikande för verksamheten.

Frågor om tjänsten besvaras av
Verksamhetsansvarig David Fahlén, 0611-886 11, david.fahlen@murberget.se 
eller Länshemslöjdskonsulent Annso Grahn, 0611-886 56, annso.grahn@murberget.se.

Facklig representant för SACO/DIK Katarzyna Forsberg, 0611-886 35 
katarzyna.forsberg@murberget.se
Facklig representant för Vision Berit Söderlindh Nordstrand 0611-886 54 
berit.nordstrand@murberget.se
Facklig representant för Kommunal Anna-Karin Eriksson 070-585 59 17 
anna-karin.eriksson@murberget.se

Ansökan skickas digitalt till hej@murberget.se och ska ha inkommit senast 2017-03-01 Ange ref.nr 2017/19-16 på din ansökan. Vi undanber oss bestämt all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.