Se & Göra

Utställningar

Queejna/Queen, 8 mars–6 maj

Elin Berge

Vernissage torsdag 8 mars 18.30 i Stora hallen.

I utställningen Queejna/Queen visar Berge bilder ur de tidigare serierna Suicide Girls (2004) Slöjor (2006), Bara Bröst (2008), och Drottninglandet (2009), samt den helt nyproducerade serien om de kvinnliga jägarna i Predators (2018). 

”Queejna/Queen innehåller ett flertal fotografiska arbeten av Elin Berge, som under många år har utforskat grupper av kvinnor som begränsas av allmänhetens stereotypa föreställningar. Genom Berges kamera framstår alla kvinnor som individer i sin egen rätt. Hon ser en möjlighet i kvinnornas eget handlande och styrka, mitt i en verklighet av förtryckande strukturer och belyser hur vi som betraktare, med en mer nyanserad blick, kan se de avbildade personerna utan att döma eller ha förutfattade meningar.” 

 

  Läs mer om utställningen

TEXTILT ARV - Einar Schelén

Mittisage, Konstnären - ohämmat skapande.

ÖPPNAR 21 OKTOBER

Einar Schelén var utbildad guldsmed men verksam som folkskollärare i Sollefteå, oändligt kreativ och ständigt skapande.Han klippte plasttrasor för att få lyster i vävarna, målade vändbara tavlor på frigolit, gjorde mässingslampetter och väggkrokar, ljuslyktor av krossat glas, fritt skapande batik.

  Läs mer om utställningen

 

Arne Jones, 24 mars–9 sept.  Arne Jones konstnärskap

Vernissage lördag 24 mars 14.00 i Bengt Lindström-rummet.


År 2016 mottog Murberget en omfattande samling med Arne Jones arbeten.  Den omfattar cirka 5 500 föremål, skulpturer, porträtt, skulpturskisser samt modeller. Samlingen är en unik konstnärsdokumentation där man kan följa konstnärens intention i en första skiss till det slutgiltiga verket i form av en offentlig utsmyckning. Hela samlingen bidrar till en beskrivning av en konstnärs utveckling, från skisser, skulpturer och dokumentation till korrespondens. I utställningen visas valda delar av en riksintressant samling. 

  Läs mer om utställningen

 

8000 år på en timme

I våra fasta utställningar får du lära dig mer om Västernorrland historia. Börja i stenåldern, gå vidare genom medeltiden och avsluta i 1900-talet.

Läs mer om de fasta utställningarna

 

Program

Karta över området

Det finns mycket att utforska på Murbergets friluftsmuseum. Med hjälp av vår karta hittar du runt på området.

 Läs mer om kartan

Guidade visningar

Det går att boka en egen guide eller att göra ett besök utanför museets ordinarie öppettider, både i vår museibyggnad och övriga anläggningar.

Läs mer om guidade visningar

Lekrummet

Välkommen till vårt lekrum, en spännande lekvärld med hav och kust som tema.

Läs mer om lekrummet

 

 

Följ oss

Gå till vår Facebook-sida

Här delar vi med oss om vad som händer på museet. Nyheter, program, aktiviteter och utställningar.

Följ oss på Facebook!

Gå till vår Instagram-sida
Se bilder och filmer från bakom kulisserna.

 Följ oss på Instagram!

Gå till vår sida på Tripadvisor

Här kan du läsa recensioner från våra besökare.

 Se Murberget på Tripadvisor!
 
Hitta boende nära Murberget