Kalendarium

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

 

söndag 23 oktober 2016

Bengt Lindström - De sju dödsynderna

 

Länsmuseet har en stor och gedigen samling av Bengt Lindströms konst.  Nu har vi öppnat ännu en färgstark utställning med Bengt Lindströms verk och texter. 

Bengt Lindström tog upp temat De sju dödssynderna på 1970-talet i Paris. Av nyfikenhet började han utforska och arbeta med dem, en efter en, i både text och bild.  I utställningsproduktionen har museet samarbetat med en ung tonsättare, Marta Forsberg, som gjort sina egna tolkningar av Bengt Lindströms verk. 

Texterna i utställningen finns förutom på svenska även översata till engelska, franska, arabiska, tigrinska.

Tips! Boka en guidad visning av utställningen, kontakta museets reception och infromation för att veta mer, 0611-886 00 eller hej@murberget.se

 

Murberget, Länsmuseet Västernorrland ska vara tillgängligt och öppet för alla. Har du ett funktionshinder eller vill ha information på annat språk än svenska, kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor. Du når oss på telefon 0611-886 00 eller via e-post: hej@murberget.se

 
Tillbaka till lista över evenemang

 

 

 

 

 

 


 

 

Planritning över murbergets olika våningar

Hitta på Murberget

För att du ska hitta till utställningar och aktiviteter i vårt museum har vi skapat en översiktskarta.

Till kartan

Prenumerera

Kalendariet publiceras även i RSS form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS- läsare eller en webbläsare vilken stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera

 

8000 år på en timme!

I våra fasta utställningar möter du människor och föremål, från stenåldern fram till mitten av 1900-talet.

Läs mer om våra fasta utställningar