Kalendarium

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

 

tisdag 5 september 2017

Antikrundan kommer till Murberget

Den 5 sept kommer Antikrundan till Murberget och Härnösand!

12.00 - 18.00

Det är med stor glädje som vi välkomnar SVT och Antikrundan till vårt museum. Länsmuseet på Murberget i Härnösand blir en av de sex platser som får besök av Anne Lundberg och 20 av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans turné. Senast programmet spelades in i Härnösand var 1995 på St Petri Logen.

- Vi är så glada att få komma till den historiska miljön på Murberget och spela in Antikrundan, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008. Det är med stor spänning som vi kommer att se om besökare som kommer med sina föremål har något speciellt och unikt, vilket är högst troligt

 

INLÄMNING AV FÖREMÅL

Har du någon otymplig och tung möbel eller föremål som du skulle vilja få värderad går det bra att maila bilder på möbeln/föremålet till antikrundan@svt.se SENAST 30 juli så kan du få hjälp med transport. I mailet måste du uppge var du bor (Antikrundan kan bara hämta upp möbler/föremål som är i närheten av Härnösand, och berätta samtidigt om möbeln/föremålet. Programmets experter väljer ut vilka föremål som hämtas till inspelning. Läs mer på www.svt.se/antikrundan

Inspelningen blir tisdagen den 5 september mellan 12.00 – 18.00

Fakta: Det första programmet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som kunde värdera föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och Anne Lundberg. Inget annat faktaprogram i svensk television har så höga siffror som Antikrundan med sina 1,8 miljoner tittare i genomsnitt.

Programmet börjar sändas i januari 2018 klockan 20:00 i SVT1. Det blir två heltimmesprogram från varje ort.

Hjärtligt välkommen till Murberget, Länsmuseet Västernorrland.

 

Ett länsmuseum som bevarar, utvecklar och tillgängligör kulturarvet och verkar för öppenhet, mångfald och inkludering.

 
Tillbaka till lista över evenemang

 

 

 

 

 

 


 

Sommarprogram nytt
Hämta programmet som PDF
 

Planritning över murbergets olika våningar

Hitta på Murberget

För att du ska hitta till utställningar och aktiviteter i vårt museum har vi skapat en översiktskarta.

Till kartan

Prenumerera

Kalendariet publiceras även i RSS form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS- läsare eller en webbläsare vilken stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera

 

8000 år på en timme!

I våra fasta utställningar möter du människor och föremål, från stenåldern fram till mitten av 1900-talet.

Läs mer om våra fasta utställningar