Kalendarium

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

 

torsdag 6 april 2017

Broderier från samlingarna

Som en liten försmak inför den textila utställning som ska öppna på museet den 6 juni har vi ställt ut några exempel på broderier från våra samlingar.

Broderi är all sömnad so mhar ett rent dekorativt syfte och som inte är nyttosömnad. För att vara vackert helt enkelt. broderi har genomtiderna gjorts för hand med nål och tråd men även på maskin, som tidsfördriv men även yrkesmässigt av såväl kvinnor som män. Många vägar till försörjning var tidigare stängd för kvinnor. Att hantera nål och tråd var förr en självklar del av uppfostran och i förlängningen blev det en möjlig inkomstkälla.

Det finns ca 3000 broderade föremål i Länsmuseets samlingar. I denna miniutställning visas några exempel upp. Varje förmål finns närmare beskrivet i museets databos och har ett inventarienummer som man kan söka vidare på. Är du nyfiken och vill veta mer? Gå in på hemsidan med adress www.murberget.se/upptack och skriv i sökfältet.

Välkomna till museet och se utställningen.

 
Tillbaka till lista över evenemang

 

 

 

 

 

 


 

Sommarprogram
Hämta programmet som PDF
 

Planritning över murbergets olika våningar

Hitta på Murberget

För att du ska hitta till utställningar och aktiviteter i vårt museum har vi skapat en översiktskarta.

Till kartan

Prenumerera

Kalendariet publiceras även i RSS form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS- läsare eller en webbläsare vilken stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera

 

8000 år på en timme!

I våra fasta utställningar möter du människor och föremål, från stenåldern fram till mitten av 1900-talet.

Läs mer om våra fasta utställningar