Kalendarium

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

 

lördag 26 augusti 2017

HEMBYGDENS DAG

Lördag 26/8 kl. 12.00 – 16.00 på Murberget.

Hembygdens dag

Välkommen till sommarens sista marknadsgyckel! Hembygdsföreningar från länet finns på plats för att ha en härlig avslutning på ännu en sommarsäsong. 

Försäljning av lokala produkter och hantverk. Delta i aktiviteter som föreningar erbjuder! 

”Hembygdsrörelsen – för kommande generationers rätt till ett levande kulturarv”

En aktuell slogan för hembygdsrörelsen! Hembygdsföreningarna i Västernorrland kommer att agera tillsammans med och på Murberget kommande lördag (26/8) med varierande aktiviteter för att visa upp vad vi sysslar med och välkomna nya medlemmar såsom barn och ungdom, vuxna, svenskar som nyanlända. Alla intresserade hälsas välkomna att lyssna, se och pröva på hantverk såsom smide, tenngjutning och lek med ull.


 

Inne i foajén kommer Anundsjö Hbf att visa sina fantastiska delar av Sagavägsbonaden. Ett broderi från kust till kust, genom socknar i Sverige och Norge, från Örnsköldsvik till Helgelandskusten i Norge, på totalt 52 meter. 16 meter av den omfattar socknar i Anundsjö och ställs alltså ut nu – bara denna dag! Vidare finns en av årets mottagare av Sveriges Hembygdsförbunds högsta utmärkelse, Ingrid Mårtensson, också från Anundsjö, på plats på fäboden för att berätta om sitt självupplevda fäbodliv förr och inte minst om Märta-Stinastickningen, som ligger henne varmt om hjärtat. Lär dig göra egna stickord.


 

Grundsundasmederna finns  på plats. Skjut med armborst, gjut i tenn och pröva andra gamla tekniker men också lekar! Vi bygger kojor av sly och andra skogsaktiviteter.


 

Folkskolan 175 år celebreras med aktiviteter i och vid skolan: skolradioprogram om Ådalen från 1938, Nu ska vi sjunga, Fest i Blomstertäppan mm. Kolbullar gräddas på fäboden.

 

 

Sommarens högläsningar i prästgården repriseras genom att Hervor Sjödin läser ut ”En liten värld i Fjällen”av Laura Fithinghoff. Och förhoppningsvis får vi njuta av lite musik i stugorna. Ett program för hela familjen med andra ord!

Samarr: Medelpads- och Ångermanlands hembygdsförbund 

Hjärtligt välkommen till Murberget, Länsmuseet Västernorrland.

Ett länsmuseum som bevarar, utvecklar och tillgängligör kulturarvet och verkar för öppenhet, mångfald och inkludering. 

 
Tillbaka till lista över evenemang

 

 

 

 

 

 


 

Sommarprogram
Hämta programmet som PDF
 

Planritning över murbergets olika våningar

Hitta på Murberget

För att du ska hitta till utställningar och aktiviteter i vårt museum har vi skapat en översiktskarta.

Till kartan

Prenumerera

Kalendariet publiceras även i RSS form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS- läsare eller en webbläsare vilken stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera

 

8000 år på en timme!

I våra fasta utställningar möter du människor och föremål, från stenåldern fram till mitten av 1900-talet.

Läs mer om våra fasta utställningar