Kalendarium

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

 

söndag 18 mars 2018

Karin Larssons trädgård på Sundborn - föreläsning med Elisabeth Svalin Gunnarsson

Elisabeth Svalin Gunnarsson är författare och fotograf med trädgård och kulturhistoria som
sina specialområden. Hennes föreläsning är en praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn.

Efter föreläsningen hålls årsmöte för Härnösands Trädgårdsodlaförening samt upptakt för studiecirkel på temat Kulturhistorisk trädgård med landskapsarkitekt Mirjam Åkerblom som ledare.

Samarr: Härnösands Trädgårdsodlarförening, Studieförbundet Vuxenskolan, Arrangörslyftet och Murberget Länsmuseet Västernorrland. 

Tid: 14.00 - 15.00

Plats: Hörsalen

Varmt välkomna!

 

 

I min trädgård vill jag vara Karin 


Karin Larsson var en stor textilkonstnär men hon ägnade också mycket tid åt att arbeta i sin trädgård på Lilla Hyttnäs, en plats präglad av hennes känsla för färg och form, leklusta, påhittighet och starka motstånd mot det formella och alltför ordnade. Inspirationen kom från många håll: från livet på den franska landsbygden, från den engelska arts & crafts-rörelsen och inte minst från torpträdgårdarna i trakten kring Sundborn. Det var en trädgård som var före sin tid. 

Karin odlade grönsaker till hushållet, skapade rabatter i djärva färger och blandade obekymrat gamla svenska kulturväxter med exotiska nyheter. Trädgården var charmig, rörig och inte så välrensad. Den var ett uterum för arbete och familjeliv – en förlängning av det inomhus som blev världsberömt genom maken Carls akvareller. Här fanns plats för att äta och umgås med barn och vänner och här fanns utrymme för kreativt skapande med material från naturen. 

I föredraget går vi på upptäcktsfärd i trädgården förr och nu – struktur, växter, färg och form. Köksträdgården, blomsterrabatterna, frukträdgårdarna – allt besöker vi genom bild och ord. 

Elisabeth Svalin Gunnarsson

 
Tillbaka till lista över evenemang

 

 

 

 

 

 


 

Höstprogram
Hämta programmet som PDF
 

Planritning över murbergets olika våningar

Hitta på Murberget

För att du ska hitta till utställningar och aktiviteter i vårt museum har vi skapat en översiktskarta.

Till kartan

Prenumerera

Kalendariet publiceras även i RSS form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS- läsare eller en webbläsare vilken stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera

 

8000 år på en timme!

I våra fasta utställningar möter du människor och föremål, från stenåldern fram till mitten av 1900-talet.

Läs mer om våra fasta utställningar