Kalendarium

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

 

lördag 9 juni 2018

SLÖJDARDAG - Med gudomlig mönsterinspiration

SLÖJDARDAG

Ytterlännäs g:a kyrka
Lördag 9 juni

Välkommen till en härlig slöjdardag vid Ytterlännäs gamla kyrka i Kramfors kommun. Här finns en fantasieggande miljö med praktfulla, medeltida kyrkomålningar som ger oss inspiration till karvsnitt, mönsterstickning och broderi. Dagen börjar med en guidad visning av Karin Skoglund som är väl förtrogen med kyrkan. Därefter tar slöjdandet vid i din förvalda verkstad (inom- eller utomhus beroende på väder). Lunch och fika ingår i deltagaravgift...en och serveras på plats.

Du anmäler dig till en av tre valbara verkstäder.

Dag och tid: lördag 9 juni 2018, kl.10-17
Pris: 700 kr inklusive lunch och fika. Materialkostnad tillkommer.
Anmälan: senast 21 maj, till anna.zetterlund@murberget.se.
Ange ditt val av slöjdverkstad och ett tänkbart reservval i händelse av fullbokning. Ange också eventuell matallergi. Obs! Begränsat deltagarantal.
Arrangör: Hemslöjdskonsulenterna i Västernorrland.

Broderi
Handledare Åsa Farm, skinnsömmerska och slöjdare. Åsa har sitt broderi som en meditation, där hon låter former och mönster växa fram allt eftersom. Hon arbetar symmetriskt och resultatet blir fantastiskt vackra mandalor, stora som små. Under den här dagen får du tillsammans med Åsa hitta färger och former för ditt unika broderi. Vi använder oss av enkla broderistygn och syr med olika färger och material på ulltyg.
Medtag: Kamera, skissmaterial, färgpennor (akvarellfärger för den som vill), favorit verktyg.

Karvsnitt
Handledare Magnus Sundelin, slöjdlärare och slöjdare. Magnus undervisar utifrån sitt koncept ”freestylecarving”, vilket innebär att du arbetar fritt ogeometriskt efter egen lust, känsla och inspiration. Traditionella karvsnittsbegrepp och skärningar övas tillsammans innan. Du får också en kort presentation av historiken kring karvsnitt och kolrosing. Vi skär karvsnitt i lind eller asp.
Medtag: Kamera, skissmaterial, färgpennor, om du tar med egen karvsnittskniv, så måste den vara vass. Det kommer att finnas knivar för utlåning och även ett antal till försäljning.

Mönsterstickning
Handledare Maria West, stickerska. Maria har tagit fram många mönster för stickning, bla utifrån GA kyrkan i Sundsvall. Hon handleder oss i att se och hitta utsmyckningar och former som vi sedan översätter till vackra stickmönster som fungerar i praktiken. Vi kommer att rita stickmönster och sticka prover i färgat ullgarn.
Medtag: Kamera, skissmaterial, färgpennor akvarellfärger för den som vill), strumpstickor st. 2,5-3.

SLÖJDARDAG

 
Tillbaka till lista över evenemang

 

 

 

 

 

 


 

Sommarprogram
Hämta programmet som PDF
 

Planritning över murbergets olika våningar

Hitta på Murberget

För att du ska hitta till utställningar och aktiviteter i vårt museum har vi skapat en översiktskarta.

Till kartan

Prenumerera

Kalendariet publiceras även i RSS form. Du kan prenumerera på innehållet om du har en RSS- läsare eller en webbläsare vilken stöder RSS.

Prenumerera (RSS)

Du kan läsa mer om hur prenumeration med RSS fungerar och se fler typer av innehåll publicerade i RSS på sidan Prenumerera.

Läs mer om att prenumerera

 

8000 år på en timme!

I våra fasta utställningar möter du människor och föremål, från stenåldern fram till mitten av 1900-talet.

Läs mer om våra fasta utställningar